مادران باردار طی بدنیا آوردن بچه انرژی خود را از دست می دهند. پس باید به نحوی این انرژی تحلیل رفته را از طریق تغذیه مناسب بدست آورند. معرفی 6 نوع غذا و میوه ای که یک مادر باید بعد از زایمان طبیعی بخورد، عنوانیست که در این بخش به توضیح در مورد آنها می پردازیم.
تغذیه اصولی مادران باردار دور از ذهن نیست اما مهمتر از آن داشتن برنامه غذایی صحیح برای مادرانی که زایمان طبیعی داشته اند مورد سفارشپزشکان است. خانمی که زایمان کرده است در واقع مسئول تغذیه خود و نوزادش می باشد، پس باید رژیم غذایی خود را با دقت انتخاب کند. همچنین نوع تغذیه مادر بر روی شیردهی تاثیر می گذارد. پس این مادران باید ذخایر مواد مغذی بدن خود را تقویت کنند. البته استراحت کافی مادر برای سلامت مادر و نوزاد نکته ایست که نباید فراموش شود.
در ماههای پس از زایمان، بیشتر مادران هر روز بین 1800 تا 2200 کالری نیاز دارند. در صورت شیردهی نیاز به 500 کالری بیشتر دارید. انجیر خشک، قیسی و برگ زردآلو، خاکشیر، عرق نعنا، ترنجبین، عسل، شیر و آبمیوههای مدتدار و… به تأمین این نیازهای غذایی بدن مادر کمک می کند. در دوران بعد از زایمان نیز مانند دوران بارداری همه دستههای غذایی باید در رژیم مادرگنجانده شود. لبنیات، پروتئین، نان و غلات، میوه و سبزیجات باید هرروز و مستمر مصرف شوند. باتوجه به اینکه مادر در دوران شیردهی به سر میبرد، بهتر است حتی کمی بیش از قبل لبنیات (بهخصوص شیر) بخورد. ضمن اینکه واضح و آشکار است که مصرف غذاهای مضری همچون فستفودها ممنوع است. در ادامه خوراکی های ضروری برای بعد از زایمان طبیعی را معرفی می کنیم.
مصرف اشکنه:
اشکنه غذای سالمی است که بعلت داشتن روغن حیوانی، انواع مغزها (گردو، بادام، پسته، فندق) به سلامت مادر و نوزاد و تأمین انرژی آنها کمک می کند و همچنین زعفران موجود در آن برای رفع افسردگی دوران بارداری مؤثر است.
خرما:
اولین چیزی که یک مادر بعد از زایمان طبیعی باید بخورد رطب است. چنانکه خداوند به حضرت مریم فرمود: که بعد از زاییدن حضرت عیسی (علیه السلام) رطب بخورد… به درستی که حق تعالی فرموده به عزّت و جلال خودم سوگند که هر زن تازه زاییده ای اگر رطب بخورد، فرزند او را بردبار می گردانم.
برای آشنایی با سایر موارد بر روی لینک زیر کلیک کنید:
- ۹۸/۰۱/۰۹